23-08-10

Bende Van Nijvel

17170-de-bende-van-nijvel.jpgDe Belgen worden door hun overheid als een hoop idioten gezien. Tien jaar nadat de Bende Van Nijvel een 20-tal mensen had vermoord, verspreidde de Belgische overheid een opsporingsaffiche met robotfoto's van de daders. Het onderzoek naar de Bende Van Nijvel werd 10 keren 'definitief afgesloten' verklaard. Het is duidelijk dat de Belgische Staat betrokken was in deze zaak...

-----

 

Aantal speurders in onderzoek naar Bende van Nijvel verdubbeld

 

22 augustus, 13:30

Het onderzoek naar de Bende van Nijvel wordt nog lang niet opgegeven. Het speurdersteam telt vanaf september twaalf in plaats van zes krachten.

 

25 jaar na de laatste overval van de beruchte groepering liepen er ruim 500 tips binnen na een oproep op televisie. Die worden nu een voor een gecontroleerd.

De speurders willen vooral de gegevens over mogelijke verdachten verder onderzoeken. Ze hebben ook interesse voor de gemelde verdachte handelingen voor, tijdens en na de overval op de Delhaize in Aalst.

Onderzoeksleider Eddy Vos (foto) is uiteraard tevreden met de versterking. "Dit bewijst dat dit onderzoek niet dood is."

http://www.vandaag.be/binnenland/44568_a antal-speurders-in-onderzoek-naar-bende- van-nijvel-verdubbeld.html

 

Commentaren

'België weer in ban Bende van Nijvel'

dinsdag 9 oktober 2007

BRUSSEL – Het onderzoek naar de Bende van Nijvel wordt in België nieuw leven ingeblazen. Een expert van buiten de politie gaat nieuwe daderprofielen opstellen van de bende die tussen 1982 en 1985 dood en verderf zaaide in supermarkten en andere winkels.

Ondanks de 28 doden en twintig gewonden zijn de daders nooit gepakt. Algemeen wordt er vanuit gegaan dat de bende bestond uit drie leden. De meest extreme geruchten deden de ronde. Zo zou het het begin zijn geweest van een extreem-rechtse staatsgreep in België en zouden de leden hoge contacten hebben binnen de Belgische justitie, waardoor expres fouten werden gemaakt bij de opsporing.

Gladio-netwerken
Daarbij werd een verband vermoedt met de illegale Gladio-netwerken die na de Tweede Wereldoorlog zijn opgezet door heel Europa om een eventuele Sovjet-invasie van binnenuit te kunnen frustreren. De bende blijft dan ook regelmatig opduiken in het nieuws. Zo werd er drie jaar geleden vergeefs onderzoek gedaan naar het lijk van de leider van de bende, die volgens een tipgever in een bos begraven zou liggen.

Beroepsmisdadiger
De beroepsmisdadiger Philippe de Staerke is als enige ooit officieel in staat van beschuldiging gesteld als lid van de bende. Deze zat vanwege een reeks andere gewelddadige misdaden al sinds 1987 achter de tralies. De beschuldigingen werden echter in 2001 wegens gebrek aan bewijs ingetrokken.

Lees ook:
Politie jaagt weer op de bende van Nijvel
http://www.distrifood.nl/web/Nieuws/Buitenland/Buitenland-artikel/127202/Belgie-weer-in-ban-Bende-van-Nijvel.htm

Gepost door: Mork | 23-08-10

De commentaren zijn gesloten.