05-02-12

Het Justitiebeleid van Minister Turtelboom: beerput Turnhout

Jan Poels, de Procureur des Konings bij het parket van Turnhout, werd de nieuwe kabinetschef van minister van Justitie Annemie Turtelboom.  Dat belooft weinig goeds.  Het is de Justitie van Turnhout die de kinderpornozaak Zandvoort (90.000 slachtoffers) door middel van een 12-jarig media-proces tegen Morkhoven-aktievoerder Marcel Vervloesem dichtdekte.  Ook het kindermisbruik van Marcel Vervloesem's aanklager-halfbroer Victor die in zo'n 30 processen-verbaal werd vastgelegd, werd door de Justitie van Turnhout om die reden dichtgedekt.  Tenslotte is er nog het jarenlange geknoei in het gerechtelijk dossier van Marcel Vervloesem waarbij bepaalde zaken niet onderzocht werden en er ontlastende stukken uit het gerechtsdossier verdwenen of er gewoon niet werden aan toegevoegd, zoals de Hoge Raad voor de Justitie enkele dagen voor de opsluiting van Marcel Vervloesem, twee jaar geleden, diende toe te geven.

Justitieminister Turtelboom beweert dat zij 'elke zweem van partijdigheid bij de magistratuur wil weren' en dat zij een 'debat wenst over een nieuwe deontologie voor de magistratuur'.

De Werkgroep Morkhoven schreef de Minister over de nieuwe mediacampagne tegen Marcel Vervloesem omdat de Minister had gesteld dat 'enkele afbeeldingen (of enkele verhalen) in de pers, niet voldoen om iemand te veroordelen'.  Maar de Minister antwoordde niet eens.

Waarschijnlijk zal zij dezelfde weg opgaan als haar corrupte voorganger Stefaan De Clerck (CD&V) die gedurende 20 jaar over zijn zogenaamde hervormingsplannen binnen het gevangeniswezen en de Justitie sprak, terwijl hij de boel liet verloederen.

------------------

Procureur Turnhout wordt kabinetschef van minister van Justitie Turtelboom

woensdag 14/12/2011 | Turnhout - Jan Poels, de Procureur des Konings bij het parket van Turnhout, wordt de nieuwe kabinetschef van minister van Justitie Annemie Turtelboom. De nieuwe kabinetschef wordt geroemd om z'n jarenlange ervaring en hij staat bekend als één van de betere procureurs van de jongere lichting. Wie Poels als procureur zal opvolgen is nog niet bekend.

http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2011121415231258_procur...

De commentaren zijn gesloten.