21-10-12

Electrabel: omkoping en valsheid in geschrifte

Electrabel.centrale.jpg

Voormalig topman van Electrabel verdacht van omkoping en valsheid in geschrifte

15 mei, 2012 - De Nederlandse justitie verdenkt de directeur van het regionale energiebedrijf Rendo in Meppel van omkoping en valsheid in geschrifte. De man zou in 2006 een miljoen euro hebben gekregen om de overname van de elektriciteitspoot van Rendo door de Belgische energieproducent Electrabel mogelijk te maken. Hij werd vorige week aangehouden na onderzoek door het Functioneel Parket en zit nog vast.

Een voormalig topman van Electrabel wordt eveneens verdacht van omkoping en valsheid in geschrifte rond de overname. Het vermoeden is dat de Rendo-directeur steekpenningen heeft ontvangen op initiatief van deze topman, in ruil voor "het gunnen" van de verkoop, aldus het Functioneel Parket.

Rendo is een energiemaatschappij in delen van Drenthe en Overijssel, met zo'n 100.000 aansluitingen. In 2006 werd een deel van het bedrijf, waarvan negen gemeenten in beide provincies aandeelhouder zijn, voor 66,5 miljoen euro verkocht aan Electrabel. Er zouden ook andere gegadigden zijn geweest die een hogere prijs hadden wilden betalen. (Belga)

http://www.vandaag.be/binnenland/97259_aanhouding-in-corr...

De commentaren zijn gesloten.